Stel cookie voorkeur in

Goed vindbaar en toegankelijk

Een mooie website is natuurlijk geweldig, maar als uw website niet goed gevonden wordt of als mensen de teksten op uw website niet goed kunnen lezen/begrijpen, mist uw doelgroep misschien belangrijke informatie. 

Goed vindbaar

Zoekmachines letten op bepaalde eigenschappen van een website, bijvoorbeeld het correct gebruik van kopteksten, zoekmachine-vriendelijke adressen, correcte opbouw van de code en het wel of niet gebruik maken van SSL beveiliging. EasySchool websites zijn zo ontwikkeld dat u het niet verkeerd kunt doen. Zolang u goede teksten schrijft, worden uw pagina's automatisch goed gevonden.

Toegankelijk

U staat er misschien niet zo bij stil, maar een derde deel van de bezoekers van uw website heeft moeite de informatie op uw site te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die laaggeletterd zijn, mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen en mensen die een visuele beperking hebben.

Omdat wij het belangrijk vinden dat iedereen de informatie op uw website kan lezen en begrijpen, leveren wij bij elke EasySchool website standaard een voorleesfunctie van Readspeaker®. Daarnaast worden, op verzoek van Koninklijke Kentalis, alle EasySchool websites binnnekort uitgerust met een hoog contrast weergave voor mensen met een visuele beperking.

 

Zo zorgen wij dat EasySchool websites niet alleen goed vindbaar, maar ook toegankelijk zijn voor mensen die moeite hebben met lezen (van de Nederlandse taal).