Stel cookie voorkeur in

Scholenoverzicht

Het sjabloon Scholenoverzicht geeft een opsomming van alle scholen die bij de stichting zijn aangesloten. Per school kan een introductietekst, foto en contactgegevens worden opgenomen. Desgewenst kunnen de scholen gefilterd worden op maximaal 4 categorieën. Deze categorieën kunnen door de stichting zelf ingesteld worden, bijvoorbeeld Gemeente, Denominatie, Type onderwijs en Schooltijden.

Bewerken scholenoverzicht

Het scholenoverzicht kan je, net als nieuws- of de groepenpagina’s, via de ‘voorkant’ bewerken. Als beheerder zie je onderaan de lijst met scholen een knop Nieuw item om een nieuwe school toe te voegen.

Figuur: Het scholenoverzicht met filters

 

Wil op een bestaand item om de tekst en afbeelding te bewerken:

Figuur: Bewerken item in het scholenoverzicht

 

Vul per school de volgende informatie in:

  • Tekst: Typ een introductietekst over de school.
  • Adresgegevens: Typ hier de adresgegevens van de school, eventueel inclusief telefoonnumer(s) en email adres.
  • Foto van de school: Plaats hier een foto van de school. De foto wordt automatisch geschaald. Zorg dat de verhouding van de foto’s voor elke school gelijk is.

Instellen filter-categorieën

De filter-categorieën worden ingesteld bij de Eigenschappen van de community, tabblad Meta-data. 

Figuur: Stel de filter-categorieën in bij de Meta-data

 

Als de categorieën hier zijn ingesteld, geef dan bij de itembank in het Module-menu aan welke Categoriesets gebruikt moeten worden.

Gebruik filter-categorieën

Voor elke school in de itembank Scholenoverzicht moeten de juiste categorieën aangevinkt worden. Dit kan bij Categorieën in het Item-menu.

Koptekst dropdown #

Op de stichtingswebsite kun je ook een lijst van alle scholen laten  zien. In dit scholenoverzicht heb je de mogelijkheid om aan elke school maximaal 4 categorieën toe te kennen. Dit betekent dat je de scholen kunt indelen naar, bijvoorbeeld, soort onderwijs, gemeente, of schooltijden model. Op zoek naar een geschikte school, kunnen bezoekers met deze categorieën het overzicht filteren.

Catsetid

De categorieën voor het scholenoverzicht kun je zelf aanmaken bij het onderdeel Categoriesets in het beheer van de community.

Figuur: Voorbeeld van categoriesets voor het scholenoverzicht filter

 

Elke categorie krijgt in het systeem een eigen, uniek nummer: het catsetid. Dit nummer kun je vinden door met de mouse-cursor over de naam van een categorieset te hoveren. Helemaal onderin het beheervenster verschijnt dan een javascript regel waar het catsetid-nummer van deze categorieset getoond wordt.

Figuur: Categorieset ID achterhalen

 

Vind je het instellen van categoriesets te lastig, dan kan Maassen het ook, op verzoek, voor je inrichten.