Nieuwsbrief notificatie

Met EasySchool kan nu ook een eenvoudige nieuwsbrief gemaakt worden. Deze nieuwsbrief staat op de website en naar ouders wordt een e-mail notificatie met een link naar deze nieuwsbrief verstuurd. De nieuwsbrief kan per groep of voor de hele school worden ingezet.

Figuur: Nieuwsbrief met e-mail notificatie

Stap 1. Nieuwsbrief aanmaken

Maak een nieuwsbrief aan door het sjabloon Nieuwsbrief Notificatie te kiezen.

Figuur: Maak een nieuwsbrief  met notificatie aan

Stap 2. Voeg e-mail adressen toe aan de verzendlijst

Met deze itembank kunnen nu nieuwsbrieven aangemaakt worden. Elke nieuwsbrief is een item binnen deze itembank die je afzonderlijk kunt versturen. Bij de itembank hoort een verzendlijst waarin alle e-mail adressen staan van de personen aan wie je de nieuwsbrieven wil versturen.

Let op: alle nieuwsbrieven binnen één nieuwsbrief itembank worden altijd verstuurd naar alle personen in de verzendlijst. Als je nieuwsbrieven aan verschillende groepen personen wil versturen, maak dan voor elke groep personen een aparte nieuwsbrief itembank aan.

Figuur: De nieuwsbrief itembank

Stap 3. E-mail adressen toevoegen aan verzendlijst

Klik, om e-mail adressen aan de verzendlijst toe te voegen, op de knop Verzendlijst beheren. Typ of plak de e-mail adressen in het tekstvak en klik op de knop Opslaan.

NB: Je kunt er ook voor kiezen om ouders zichzelf te laten aanmelden voor de nieuwsbrief. Je hoeft dan niet zelf e-mail adressen toe te voegen.

Let op: Gebruik voor elk e-mail adres een nieuwe regel. In de verzendlijst mogen geen lege regels staan (ook niet aan het einde van de lijst).

Tip: Maak een lijst van alle e-mail adressen in MS Excel of een vergelijkbaar spreadsheet programma. Houd deze lijst goed bij en plak elke keer dat er wijzigingen zijn de hele lijst opnieuw in de verzendlijst.

Figuur: E-mail adressen in de verzendlijst

Stap 4. Maak een nieuw exemplaar  nieuwsbrief aan

Elke keer als je een nieuwsbrief wil versturen maar je eerst een nieuw exemplaar van de nieuwsbrief aan. Klik bij de overzichtslijst op de knop Nieuw item (zie Figuur: De nieuwsbrief itembank).

Voeg berichten en eventueel afbeeldingen toe en maak de nieuwsbrief op met de knoppen in de editor.

Stap 5. Verstuur de nieuwsbrief

Om de nieuwsbrief te versturen, klik je op de knop Nieuwsbrief verzenden, bovenaan de nieuwsbrief die je net gemaakt hebt.

Figuur: Verzend de nieuwsbrief

Figuur: Bevestig het verzenden van de nieuwsbrief

Het systeem zal nu vragen of je aan alle personen op de verzendlijst een e-mail notificatie wil verzenden. Deze notificatie bestaat uit een mailtje waarin gemeld wordt dat er een nieuw bericht is:

Notificatie - Er is een nieuw bericht van: http://presentatie.easyschool.nl

Lees het bericht op: http://presentatie.easyschool.nl/Demonstratie/Nieuwsbrief/Nieuwsbrief-december-2014

Klik op Ja om de notificaties te verzenden.

Let op: wacht tot alle berichten verstuurd zijn. Aan de voortgangsbalk kan je zien hoe ver het systeem al is met versturen. Als je eerder van de pagina weggaat dan worden de overige berichten niet verstuurd.

Aan- en afmelden nieuwsbrief

Ouders kunnen zich ook zelf aan- en afmelden voor de nieuwsbrief:

Figuur: Aanmelden voor de nieuwsbrief

Na aanmelden ontvangen ze een e-mailtje op het adres dat ze hebben opgegeven. In deze e-mail staat een link om de aanmelding te bevestigen.

Figuur: Bevestigingsmail voor het aanmelden voor de nieuwsbrief

Na klikken op de bevestigingslink volgt een bevestigingsmelding:

Figuur: Bevestiging van de aanmelding

Het e-mail adres wordt nu aan de verzendlijst van de nieuwsbrief toegevoegd. Het is ook nog steeds mogelijk om de verzendlijst met de hand te beheren. Aanmeldingen die tijdens het beheren van de lijst binnenkomen worden gewoon correct verwerkt.

Figuur: Verzendlijst handmatig beheren

Afmelden

Ouders die aangemeld zijn voor de nieuwsbrief ontvangen een e-mail notificatie als er een nieuwsbrief verzonden wordt. In dit mailtje zit nu ook een link waarmee zij zich voor de nieuwsbrief kunnen afmelden:

Figuur: Notificatie-mailtje met afmeld-link

Na klikken op de afmelden-link volgt een bevestiging van de afmelding:

Figuur: Bevestiging van de afmelding