Stel cookie voorkeur in

Homepage sjablonen

Voor EasySchool is een homepage concept ontwikkeld waarmee je makkelijk zelf de indeling van de homepage kunt bepalen. Er zijn twee typen homepages beschikbaar; Actueel en Welkom:

Actueel: De sjablonen Actueel 1 t/m 5 zijn geschikt voor het maken van homepages waarbij actuele content (nieuws, agenda, twitter- of facebook-feed, groepsitems) zoveel mogelijk bovenin staat.

Welkom: De sjablonen Welkom 1 t/m 5 zijn geschikt om een homepages te maken die beginnen met een welkomsttekst of –foto. Actuele informatie staat bij deze sjablonen wat verder naar onder.

De sjablonen bestaan elk uit vier rijen met plek voor vaste of wisselende content (kijkglazen). Door rijen in het sjabloon wel of niet te gebruiken is het mogelijk om met één sjabloon verschillende indelingen te maken. Voor elk kijkglas kan ingesteld worden uit welke lijsten informatie getoond moet worden: nieuws, agenda, groepen, foto’s, scholen of anders.

Bijvoorbeeld

De indeling van het homepage sjabloon Actueel 1:

Figuur: Homepage sjabloon Actueel 1

 

Door in dit sjabloon alleen de 2e en de 3e rij of alleen de 1e en 4e rij te gebruiken, ontstaan verschillende indelingen:

Figuur: Actueel 1 met rij 2 en 3 geactiveerd

Figuur: Actueel 1 rij 1 en 4 geactiveerd