Stel cookie voorkeur in

Formulier contactgegevens

Voeg een eenvoudig formulier aan je website toe met het sjabloon formulier contactgegevens. Via dit formulier kan de bezoeker een vraag stellen of zijn contactgegevens doorgeven. Het formulier toont na invullen en versturen een succesbericht en verstuurt aan de bezoeker een bevestigingsmailtje.

Figuur: Het formulier contactgegevens

 

De instellingen voor het formulier, vind je op het tabblad Pagina van het beheerpaneel:

Figuur: Instellingen van het contact formulier

 

Afzender bevestigingsmail: Geef het e-mail adres van de afzender op, bijvoorbeeld info@tvoorbeeld.nl.

Ontvanger formulier: Vul hier in op welk e-mail adres het formulier ontvangen moet worden. Vaak is dit hetzelfde adres als de afzender van de bevestigingsmail.

Onderwerp formulier: Vul hier het onderwerp in van de e-mail die aan de ontvanger verstuurd wordt. Door een goed onderwerp te kiezen kan je het formulier makkelijker terugvinden in je inbox.

Tekst bevestigingsmail: De bezoeker ontvangt een bevestigingsmail op het e-mail adres dat hij/zij invult op het formulier. Standaard worden altijd de formuliergegevens aan de bezoeker teruggestuurd. Je kunt hier nog een tekst aan toevoegen door deze hier in te typen; bijvoorbeeld een beleefd bedankje en wat de bezoeker kan verwachten als reactie op zijn vraag.

Tekst succesbericht: Nadat de bezoeker het formulier heeft verstuurd, wordt op het scherm een succesbericht getoond: