Stel cookie voorkeur in

Bestaande personen toevoegen

Personen worden op e-mail adres aan het systeem toegevoegd. Bestaat er al een persoon met hetzelfde e-mail adres, dan wordt de persoon NIET nog een keer toegevoegd.

Het is wel mogelijk om een bestaande persoon aan een tweede, of derde groep toe te voegen. Bijvoorbeeld, als een persoon beheerder moeten worden, maar al eerder aan het systeem is toegevoegd (bijvoorbeeld als leerkracht.) Voeg de persoon dan opnieuw, handmatig toe. Let op dat je hetzelfde e-mail adres, waarmee deze persoon al eerder was toegevoegd, opnieuw gebruikt. De persoon krijgt dan geen nieuw inlogaccount, maar wordt wel aan de groep Beheerders toegevoegd.

Leerkrachten

Personen die je aan de groep Leerkrachten toevoegt, krijgen automatisch beheerrechten op alle groepspagina’s van de website: gebruik je voor de groepen de EasySchool Groepen pagina, dan kunnen leerkrachten berichten op deze pagina’s bewerken of nieuwe berichten toevoegen.

Personeel

Er zijn twee methoden om personen aan de groep Personeel toe te voegen:

  1. Rechtstreeks: Voeg personeel handmatig of via een CSV-bestand rechtstreeks toe.
  2. Via de school: Voeg het personeel per school toe aan de groep Leerkrachten. Personen die je aan de groep Leerkrachten van een school toevoegt, worden automatisch ook aan de groep Personeel van de stichting toegevoegd.

Het voordeel van deze opzet is dat de groep Personeel gemakkelijker up-to-date te houden is.

Ouders

Optioneel kunt u één of meer webpagina’s van uw website alleen voor ouders toegankelijk maken. Personen die u toevoegt aan de groep Ouders krijgen toegang tot deze pagina’s. Deze ouders krijgen dan een inlogaccount voor de website.

Personen verwijderen

Op dit moment is het nog niet mogelijk om via de voorkant van het systeem personen uit een groep te verwijderen. Deze functionaliteit zal in een latere release van EasySchool beschikbaar komen.

Beheerders toevoegen

Personen die het volledige beheer over de website moeten krijgen, voegt u toe aan de groep Beheer. Geef beheerders een sterk wachtwoord, bijvoorbeeld via: https://strongpasswordgenerator.com/.